צנתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

05/01/2021 | 07:40 | מאת: נעמי

שלום, אבא שלי בן 88 עם היצרות קשה של מסתם אאורטלי לא תסמיני. כרגע החלטנו לא לעשות tavi. כמה שאלות - האם אצלכם או בבית חולים אחר משתמשים במכשיר להגנת המוח (אמברלה וכו)? איזה בדיקות דרושות לפני הצנתור מלבד צנתור אבחוני? האם אתה ממליץ לעשות calcium score, ובכללי מה דעתך על הצנתור במטופלים לא תסמינים?

יופי של שאלות. בגדול, זו דילמה כל עוד הוא לא תסמיני, מומלץ לעקוב אחריו כל חצי שנה. קלציום סקור עוזר להחלטה אם זה קשה או לא. אם כבר יש החלטה כזו, זה מיותר לצערנו, אין שימוש בהגנה על המוח אלא כחלק ממחקרים בשלב זה. מבחינת בדיקות לפני TAVI- עושים צינתור, אקו לב וCT מיוחד בבית חולים שבו אתם רוצים לעשות את הפעולה רק בריאות

05/01/2021 | 09:14 | מאת: נעמי

תודה ד"ר, ההחלטה שזה קשה היא על פי שטח המסתם 0.7. איזה בתי חולים בארץ משתמשים בהגנה על המוח במחקר? לגבי המעקב, ממליץ על אקו כל חצי שנה או רק רופא?

כל חצי שנה אקו לב ובדיקת רופא לא מכיר בית חולים שמשתמש בהגנה על המוח כיום

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)