פרפור פרוזדורים לגבר בן 24

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

24/12/2020 | 21:26 | מאת: נחמן

שלום!לבני בן 24 יש מידי פעם כאבים בחזה,חולשה וקוצר נשימה. ברקע-יתר לחץ דם מטופל ומאוזן.נעשו לו בדיקות רבות כולל MRI לב,אוקו לב במאמץ,מבחן מאמץ והכל יצא תקין. נעשתה גם בדיקת הולטר לב 24 שעות שיצאה תקינה. בבדיקת הולטר לב של 48 שעות נמצאו 3 אירועי פרפורי פרוזדורים.משך האירוע עד 2 דקות. האם לדעתך המצב הזה מחייב את הטיפול? האם מדובר במצב שמסכן את החיים? עד כמה נפוץ פרפור פרוזדורים בגיל כה צעיר? בתודה מראש. נחמן

הי, פרפור בגיל כזה די נדיר (פחות מ0.2%) ההחלטה על הטיפול תלויה בשאר בדיקות העזר שהוא עשה ברוב הפעמים אין צורך אבל החלטה ספציפית לגביו , מצריכה ייעוץ מסודר

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)