עורק ריאתי מורחב וקשיי נשימה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

11/10/2019 | 18:33 | מאת: לי

שלום רב בסיטי יש ממצא של עורק ריאתי מורחב 33 ממ חשד ללחץ דם ראתי. כמו כן נמצא בצוואר התחתון כוש בגודל 33 ממ . סובלת מקשיי נשימה כמה שנים מאובחנת עם אסתמה של המאמץ.האם יתכן שבין שני הממצאים יש קשר לקשיי נשימה? מה עושים אם יש חסימה בעורק ריאה?

שלום רב, לגבי לחץ ריאתי, מומלץ לעשות אקו לב לגבי הממצא השני, צריך לבדוק מה המשמעות שלו. האם צריך לעשות עוד בדיקות? זה תלוי איך הוא נראה. בכל מקרה, שני הממצאים יכולים להסביר קוצר נשימה ולכן כדאי לפנות לרופא ולעשות עוד בדיקות

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)