עורק ראשי חסום ב 80%

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

04/07/2012 | 09:52 | מאת: גלעד

שלום אבא שלי בן 75, עשה בדיקת צינתור, והתגלה שהעורק הראשי שלו סתום (80%). בנוסף, גם עורקים משניים נמצאו סתומים. מה הם סיכויי הצלחה של הניתוח? עד כמה הוא מסוכן? האם יש אנטרנטיבה לניתוח? לאבא שלי אין מחלות אחרות, הוא לא מעשן או שותה אלכוהול. הוא ביצע לפני כשנתיים ניתוח כלי-דם ברגל (בגלל אספקה דלה של דם לרגל).

שלום רב, הסיכון של ניתוח כזה תלוי בגורמים רבים אשר לא סיפקת כמו תפקוד הלב שלו כעת, מספר המעקפים שרוצים לבצע, מחלות רקע, וכו'. לקבלת סיכון אישי מומלץ להתייעץ עם המנתח בהצלחה, ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)