קריטאנין גבוה בדם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/07/2013 | 20:29 | מאת: הדרי הדר

שלום לבעלי בן ה35 יש לוקמיה לימפוציטית כרוניתCLL, ומיום שבת האחרון הוא חש בחולשה רבה. הוא עשה בדיקות דם והקריטאנין שלו היום היה 1.73 ואילו אתמול 1.63 ולפני שבועיים וחצי 1.53. הרופא תחילה חשד שזה מהמחלה שבלוטת לימפה התנפחה בכליה ובאולטרסאונד לא ראו כלום ,ושללוזאת . ובנוסף ההמוגלובין שלו יורד כל הזמן. שאלותי הם: האם הקריטאנין מוריד את ההמוגלובין שלו וזו הסיבה לעיפות? ודבר נוסף בעלי לא נוטל שום כדורים, ואין לו לחץ דם או סכרת, אז מה יכולה להיות הסיבה לעליית הקריטאנין? והאם זה מסוכן, או ניתן לטפל בזה כדורים, שכן לאף אחד לא ברור מאיפה זה נובע תודה רבה

25/07/2013 | 10:04 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

הדר שלום, קשה לדעעת מה הסיבה לעליית הקריאטינין. הכלייה שאת מציינת מ 1.53 ל 1.73 היא אכן עלייה מספרית אבל בטווח שבועים איני משוכנע שמדובר בהחמרה דרמטית. אנמיה יכולה להקשר לאי ספיקת כליות וייתכן שאי ספיקת הכליות "תורמת" להופעת האנמיה כאן אבל בסיפור של בעלך עדיין מעלה חשד שתרומה משמעותית להחמרת האנמיה נובעת מהמחלה ההמטולוגית.

מנהלי פורום נפרולוגיה