הכנה לדיאליזה, האמנם?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/07/2013 | 11:42 | מאת: לי

שלום רב, שאלתי היא עקרונית: האם מקובל לעשות ניתוח ביד כהכנה לדיאליזה? שאלתי מתבססת על כך, שלאבי בן ה-78 יש קריאטינין של 3.2 וסכרת. כרגע הוא מטופל תרופתית, מאוזן ונמצא במעקב שוטף. הרופאה שלו אמרה, שבקרוב הוא יצטרך לעשות ניתוח ביד כדי שהיד תהיה מוכנה למקרה שהוא יצטרך דיאליזה. לכן אני שואלת, האם מקובל לעשות את הניתוח מראש, למרות שעדיין לא הוחלט שהוא יעשה דיאליזה? האם לא כדאי לחכות ולעשות את כל הפרוצדורה רק במידה שהוא באמת יצטרך דיאליזה? תודה רבה.

25/07/2013 | 09:48 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

לי שלום, אם הרושם שאי ספיקת הכליות תתקדם לכיוון אי ספיקה סופנית תוך מספר חודשים ואם המחשבה שבמקרה הנ"ל הטיפול יהיה בהמודיאליזה ולא בדיאליזה ציפקית ביתית (דרך הבטן), אזי אכן מקובל להכין בניתוח את היד, מס' חודשים לפני כן. הסיבה היא שלוקח לאחר הניתוח מספר חודשים עד שהיד תהיה מוכנה ויהיה ניתן לבצע עימה דיאליזה. מחקרים הראו שזה טוב יותר מבחינת בריאות החולה. העיתוי הנכון לשלוח לניתוח תלוי במצב הקליני וקצב התקדמות המחלה הכלייתית. זאת כמובן החלטת הנפרולוגית.

מנהלי פורום נפרולוגיה