מה זה הידרונפרוזיס?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/04/2013 | 23:22 | מאת: מעיין

שלום, רציתי לדעת מה זה הידרונפרוזיס? האם זה יכול להיגרם משתייה של כמה כוסות מים שנשתה בבת אחת? תודה!

28/04/2013 | 11:55 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

הידרונפרוסיס- משמעו הרחבה של אגן הכליה והכליה עקב חסימה בדרכי השתן. החסימה יכולה להגרם ממצבים רבים , למשל ממצבים אנטומיים שמובילים לחסימה, מחסימות על ידי אבנים או חסימות על ידי גידול. שתיית מיים לא גורמת להם אך כששותים הרבה יתכן הופעת "גודש במערכת מאספת" שעשוי להדמות לחסימה . השתייה המרובה עצמה עשוייה להדגים הידרונפרוסיס משמעותי יותר מאשר בצום כי הכלייה החסומה למשל מתרחבת יותר.

מנהלי פורום נפרולוגיה