מה זה הודגם גודש קל של אגן הכליה והמערכת המאספת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/04/2013 | 16:50 | מאת: מלכה

אימי כבת 76 היה לה כאבים בצד עשתה אולטרסאונד בטן עליונה ותחתונה ונרשם הנ"ל בשתי הכליות אין אבנים כיס מרה גודל רגיל עם אבנים קטנות בתוכו רצוני לעת מה זה גודש קל של אגן הכליה ומערכת המאספת והאם זה מסוכן לפני אולטרסאונד שתתה 6 כוסות מים אם לא יותר וחשה לפעמים לא כל יום ולא כל פעם כאבים בצד ימין ובצד שמאל אולי באיזור האגן יש ימים שלא כואב בכלל אנא עזרתך שותה קלוריל כדור ללחץ דם גבוה כ30שנה ולכן משתינה הרבה והאם יש קשר תודה מלכה

12/04/2013 | 12:34 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

מלכה- בדרך כלל מדובר בממצא שאינו מעיד על בעית חסימה בכליות אלא על שתייה מרובה לפני הבדיקה. אין עדות לאבן כך שסביר שהכל בסדר וזה אינו מסביר את הכאב. ניתן לחזור על הבדיקה ללא שתייה ולראות האם הממצא חלף.

14/09/2014 | 20:15 | מאת: אפרת

אני ממשיכה את שאלתה של מלכה ברשותך עשיתי בדיקה ללא שתיה ובכל זאת הופיע גודש קל במערכת המאספת בכליה הימנית וגם בשמאלית אשמח אם בכל זאת תוכל לומר לי מה זה והאם אין מקום לדאגה בעיניין.

מנהלי פורום נפרולוגיה