דם בשתן...

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/04/2016 | 17:48 | מאת: ירדן

לא בטוחה שזה הפורום. סובלת בחודשים האחרונים מכאבי בטן תחתונה, עייפות גדולה וסחרחורות וכארבע פעמים היה לי דם בשתן (פעם אחרונה לפני שבועיים) לפני שבועיים הלכתי לרופא וסיפרתי על כאבי הבטן והסחרחורות (על הדם לא סיפרתי). הרופא שלח אותי לבדיקות כלליות (דם ושתן). היום עשיתי- בדיקת הדם יצאה תקינה למעט סוכר יחסית גבוה ובילירובין גבוה (חדש אצלי). כלומר הדברים שקשורים לכליות יצאו תקינים. ובדיקת השתן יצאה תקינה לחלוטין, לא נמצא דם (blood 0.03 trace) ובילירובין שלילי. כבר שבועיים לא הופיע דם גלוי בשתן. האם בדיקת השתן מעידה שהכל כבר בסדר (הדם שהיה לי בשתן הכי מדאיג אותי)? בת 25 ועד הזמן האחרון לא היו בעיות בריאותיות. תודה

בדיקת השתן תקינה כרגע אולם לא נראה שנמצא מענה לתלונותיך. אירועים חוזרים של שתן אדום יכולים לנבוע מגורמים רבים, לא תמיד מדובר בדם בשתן. חלקם יכולים להסביר גם את כאבי הבטן והעייפות. הבילירובין הגבוה שהינו ממצא חדש דורש המשך בירור ויתכן שהשתן האדום שראית למעשה הינו בילירובין שהיה בשתן. האם הופנית לאולטרסאונד בטן? במידה ויש הישנות של שתן אדום, יש לפנות לבדיקת רופא ובדיקת השתן. סירכוז השתן במעבדה יוכל לכוון האמנם מדובר בדם או בגורם אחר הצובע את השתן, ובהתאם למאפייני השתן ניתן יהיה לכוון את המשך הבירור.

27/04/2016 | 14:21 | מאת: ירדן

תודה על התשובה. עדיין לא שלחו אותי לשום בדיקה. אני יודעת את הבעיות כי הרופא התקשר אחרי בדיקת הדם וביקש שאקבע תור להמשך בירור בקשר לבילרובין. טרם קבעתי תור. רק לוודא שהבנתי אותך נכון- אני מבינה שאני יכולה לחכות מעט ובמידה ולא יהיה שוב דם בשתן זה אומר שהכל אצלי תקין ובמידה וכן יהיה דם בשתן פעם נוספת להמשיך בירור? ושאלה- איך יכול להיות שהבילרובין שלי שלילי בבדיקת שתן ובדם הוא גבוה? (ולפי מה שאמרת, יכול להיות שהבילרובין זה הצבע האדום שראיתי כמה פעמים בשתן. אבל בבדיקה יש לי שלילי). אני קצת מבולבלת. האם בילרובין גבוה בדם אבל שלילי בשתן לא מצביע שהתפקוד אצלי תקין? אם היה חיובי בשתן אז באמת זה היה לא תקין. האם לומר לרופא המשפחה על השתן האדום או מכיוון שבדיקת השתן יצאה תקינה אין טעם? האם כחלק מהבירור אצטרך לעבור בדיקות פולשניות/מביכות כי אני ביישנית מאוד וזו אחת הסיבות שטרם קבעתי תור להמשך בירור. תודה רבה

מנהלי פורום נפרולוגיה