תוצאות דופלר כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

27/04/2014 | 23:23 | מאת: שוש

שלום רב, אימי, בת 79 נשלחה לביצוע דופלר כליות, לאור כך שהיא נוטלת כמות גדולה של תרופות לאחר שעברה היפוך קצב. . - בסיכום נכתב - ללא סימני RAS דו צדדי. משני הצדדים RI גבןה כנראה עקב שינויים מיקווסקולריים (ימין - זרימה עורקית 51 סמש RI - ממוצע 0.79 גבוה, שמאל - זרימה עורקית 76 סמ"ש, RI ממוצע 0.81 גבוה. האם זאת עדות לבעיה בכליות?\ תודה רבה

29/04/2014 | 15:04 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

RI גבוה שמעיד על שינויים בזרימת הדם התוך כלייתית, עלול להעיד על נזק לרקמת הכליה מכל סיבה. אם זה משולב בקליניקה וממצאי מעבדה מסויימים כמו עליית קריאטינין, זה אכן סביר שקיים נזק לרקמת הכליה.

מנהלי פורום נפרולוגיה