שאלות לגבי Kayexalate

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

04/03/2014 | 20:16 | מאת: אני

שלום רב, אני בת 63 ובבדיקת דם נמצא שיש לי רמת אשלגן גבוהה בדם (תוצאה: 6.5). נתנו לי את התרופה kayexalate ורציתי לשאול כמה שאלות: 1. האם אפשר לערבב את התרופה הזו עם לבן ודבש ולקחת אותה כך? 2. האם מותר לקחת לנטון (לוסק) ומגנזיום בזמן לקיחת התרופה? 3. אשמח לשמוע על תחליף/אלטרנטיבה אחרת לתרופה הזו. תודה מראש על כל תשובה

05/03/2014 | 15:08 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

1. לא ממליץ עם אוכל אלא רק מים. 2. להתרחק ממתן האוכל. באשר ללוסק שאלה טובה. שימוש עם סותרי חומצה לא מומלץ אך יש פחות מידע על לוסק. אני נוטה בכל מקרה להרחיק בין נטילת שני התכשירים. 3. דייאטה דלת אשלגן והפסקת תרופות מעלות אשלגן הן אופצייה רק שלעיתים הדייאטה קשה והתרופות חיוניות לאיברים כמו לב או כליה. באשר לתחליפים- יש המנסים משמלשים אך יש בכך הרבה אי נעימות. יש במחקר מס' פולימרים שיחילפו כנראה את הקייאקסלט אך הם לא בשימוש מסחרי עדיין. לעיתים משתנים כמו טיאזיד או פוסיד יכולים להקל על עודף האשלגן

מנהלי פורום נפרולוגיה