כליית פרסה - שאלות בנושא

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/11/2020 | 16:47 | מאת: אנונימי

שלום ד"ר, מהי כלית פרסה? מה ההשלכות לגבי הריון? האם זה גנטי?האם זה קשור לבעיות כרומוזומליות? איך חיים אנשים עם בעיה זו ומה תוחלת החיים? אשמח לתשובה מפורטת ככל הניתן. תודה רבה

כלית פרסה נובעת מפגם בהיווצרות הכליות בתקופה העוברית, שלמעשה לא נפרדות זו מזו באופן תקין. רוב האנשים עם כלית פרסה יהיו ללא תסמינים כלל. באחרים זה יכול לגרום לזיהומים בדרכי השתן, אבנים ועוד. יש סיכון לאנומליה בכליות גם בעובר, וכדאי להתייעץ בנושא עם נפרולוג ילדים או גנטיקאי. אך ככלל כאמור מדובר במחלה די שפירה. הסיכון לפתח אי ספיקת כליות משמעותית נמוך מאוד.

מנהלי פורום נפרולוגיה