טרוליסיטי יייייייייייייייייי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/10/2020 | 15:30 | מאת: ליאל

שלום רב, בגלל סוכרת לא מאוזנת הרופאת סכרת נתנה לי זריקה של פעם בשבוע 0.75 טרוליסיטי.בהזהרות רשום אסור באי ספיקת כליותחמורה. הרופאת סוכרת אמרה שאין בעיה עם הכליות אצלי שהקראטנין אצלי בין 2.00 ל 2.5 . מאיזה ערכים הכונה לאי ספיקת כליות חמורה .

אין התווית נגד לתרופה באי ספיקת כליות חמורה אבל יש להזהר משום שהשפעת התרופה יכולה להיות חזקה יותר עם יותר תופעות לוואי. לעיתים בהתחלת תרופה יכולות להופיע בחילות וחוסר תאבון, מה שיכול לגרום להתייבשות אם לא מקפידי םעל שתיה מספקת. התרופה דווקא חשובה באי ספיקת כליות משום שתרופות ממשפחה זו הוכחו כמאטות את מחלת הכליות ומפחיתות הפרשת חלבון בשתן

מנהלי פורום נפרולוגיה