השפעת כמות המים ששותים על ערכי הקריאטינין בדם.

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/09/2020 | 19:55 | מאת: יואב

בכמה אחוזים יכולה להשתנות רמת הקריאטינין שמתקבלת בבדיקת דם, כתלות בכמות הנוזלים (מים) ששותים בבוקר הבדיקה וביום שלפניה. ובפרט, עד כמה שתיה מרובה יכולה להוריד (אם בכלל) את ערך הקריאטינין. לא מצפה למספר מדויק אבל לפחות סדר גודל של אחוזים.

השינוי הוא קטן

03/10/2020 | 10:43 | מאת: יואב

האם השינוי הוא קטן גם אם ישנה בעיה בתפקוד הכליות ? ואם הוא לא, עד כמה שתיה מרובה יכולה לשנות את ערך הקריאטינין הנמדד במקרה כזה ?

אם הסיבה לעליית קראטינין היא התייבשות, שתיית מים תוריד קראטינין. אחרת - צריך לשתות כמויות גדולות כדי להוריד קראטינין משמעותית. אין צורך לבצע בדיקת קראטינין בצום וניתן לשתות מים לפני הבדיקה

מנהלי פורום נפרולוגיה