אולטראסאונד - כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/09/2020 | 09:42 | מאת: יעל

לבני בן -17 בוצע בירור בגלל ירידה קלה במשקל ללא סיבה (כל הבדיקות יצאו תקינות ונכון לעכשיו הירידה במשקל נעצרה).במסגרת בירור זה בוצע לו גם אולטראסאונד כליות, התוצאה יצאה תקינה למעט הסעיף: הודגם גודש קל של המערכת המאספת,אגן הכליה ברוחב של 0.63ס"מ. כמו כן הוא עשה שתי בדיקות שתן למאספת וגם הן יצאו תקינות. הרופא ביקש לחזור על בדיקת אולטראסאונד כליות אחרי ארבע חודשים ואכן הוא עשה זאת וקיבלנו את אותה תשובה.הודגם גודש קל של המערכת המאספת,אגן הכליה ברוחב של 0.63ס"מ. אפשר לקבל הסבר על התוצאות של שתי האולטראסאונד. תודה רבה על תשובתך.

לפעמים גודש קל של המערכת המאספת יכול להיות כתוצאה משלפוחית שתן מלאה. לכן כדאי לחזור על הבדיקה עם שלפוחית ריקה. אם עדין אותם הממצאים יש לבצע מיפוי כליות דינמי ןיעוץ אורולוג

מנהלי פורום נפרולוגיה