אגן חוץ כלייתי גדוש דו צדדי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/08/2020 | 17:18 | מאת: יעל

שלום רב בתי בת 18. ביצעה אולטרסאונד בטן לבירור כאבי בטן. הממצאים תקינים למעט: כליה ימנית ושמאלית- בגודל תקין. פרנכימה שמורה. מודגם אגן חוץ כלייתי גדוש עם גודש קל בגביעים, ללא הרחבה של השופכן במוצאו וללא אבנים. כך דו צדדי , גם בימין וגם בשמאל. מה משמעות הממצאים ? תודה

אגן חוץ כלייתי הוא תאור של איפה נמצאת מערכת הניקוז של השתן . בדרך כלל האגן הוא תוך כלייתי. אגן חוץ כלייתי נחשב כ"וריאנט אנטומי" זה אומר מיקום שונה מהנורמה אבל שבדרך כלל אין לו שום משמעות ולא גורם לפתולוגיה (מחלה). העובדה שיש הרחבה של אגני הכליה דוצ יכולה לנבוע משלפוחית שתן מלאה. יש לחזור על ההדמיה הפעם עם שלפוחית ריקה. אם ההרחבה נעלמת אין צורך בהמשך ברור. אם ההרחבות לא נעלמות יש לפנות לברור אורולוגי.

01/09/2020 | 17:21 | מאת: יעל

תודה על המענה. זה אולטרסאונד חוזר. באולטרסאונד הראשון שלפוחית השתן היתה בקיבולת דלה. בכליה הימנית הודגמה הרחבה במערכת מאספת אגן הכליה מורחב עד 0.6 ס"מ ובכליה השמאלית כתוב אין עדות להידרונפרוזיס. זה יכול להסתדר עם האפשרות שזה מבנה?

מומלץ לבצע מיפוי כליות דינמי ולפנות עם התוצאות לאורולוג

01/09/2020 | 21:33 | מאת: יעל

תודה רבה

מנהלי פורום נפרולוגיה