בעיה הפרעת תנועה וריסוק אבנים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/06/2020 | 11:18 | מאת: שאלה

יש לי הפרעת תנועה מזה כ-12 שנה מיוקולוניק דיסטוניה מקבלת חצי כדור קסנזין האם אוכל לעבור תהליך ריסוק אבנים ? האם למי שיש הפרעת תנועה מותר לו לעבור תהליך ריסוק אבנים? אם לא מה עושים?<

26/06/2020 | 12:28 | מאת: שאלה

האם התהליכים להוצאת אבנים מבוצעות במרפאות של בתי חולים? והאם עודף בייגלה שאכלתי בחודש האחרון הרבה ראיתי שיש בו הרבה מלח גורם לאבן בכלייה?

לדעתי אין מניעה לריסוק אבנים . יש לשאול אורולוג (הכירורג של דרכי השתן, הם האחראיים על טיפולים כירורגים של הכליות כולל גם ריסוק אבנים). גם את נושא המיקום יש לברר מול אורולוג. בודאי כל קופה ואורולוג מבצעי במקום אחר. דיאטה עתירת מלח מעלה סיכון לאבנים. אז יכול להיות שזה טרם .

מנהלי פורום נפרולוגיה