ממצא באולטרסאונד בטן תחתונה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/06/2020 | 09:51 | מאת: אבא

בן 49, בעבר היו שני מקרים של אבנים בכליות. באולטרסאונד בטן תחתונה מאתמול נמצא הכל תקין למעט ממצא בכליה שמאלית כדלקמן: "בקוטב תחתון של הפרנכימה הסתיידות זעירה בגודל 0.2 ס"מ". מה המשמעות של ממצא זה כשבדיקות הדם הרלוונטיות לתפקודי כליות, קלציום ואלקטרוליטים תקינות. איך צריך להתייחס לממצא זה, אם בכלל

זה יכול להיות חלק ממחלת אבנים. במידה ולא בוצע, כדאי לבצע איסוף שתן 24 שעות למרכיבי האבנים השונות על מנת להחליט על צורך בשינוי תזונתי או אחר

מנהלי פורום נפרולוגיה