שורש הליקוריץ ותפקוד כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

29/05/2020 | 07:54 | מאת: אבי

קראתי כתבות ופרסומות , כולל המלצות רופאים אודות נפלאות שורש הליקוריץ. ( מוריד לחץ דם, מונע סוכרת, מנקה עורקים ועוד). ב 15 שנה האחרונים תפקוד הכליות שלי נע לסרוגין בין 1.14-1.2 .(כאשר גבול הנורמה העליון בבדיקות הנו 1.17). תרופות קבועות - אנלדקס 5 מ"ג, אטוזט 10 מ"ג. השאלה האם צריכת שורש הליקוריץ עלולה לפגוע/להחמיר את תפקוד הכליות . תודה.

צריכה כרונית של ליקוריץ מעלה לחץ דם . זו עובדה מוכחת שאין עליה עוררין. מומלץ להימנע.

מנהלי פורום נפרולוגיה