ויטמין סי ליפוזומלי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/04/2020 | 17:22 | מאת: אפי **

האם שימוש בויטמין סי ליפוזומלי בטוח לשימוש בחולי כליות ? לפי מה שקראתי באתר , 90 % נכנס ישירות לזרם הדם ורק 10 % מתפנה דרך הכליה . מהן הכמויות הבטוחות לשימוש.

כמות הויטמין c המומלצת ביום היא 90 מ״ג לגברים. איני מכירה את התכשיר הליפוזומלי ולכן אינני יודעת האם מותר ליטול מינונים גבוהים יותר ממנו, אבל גם לא רואה סיבה לקחת יותר, בטח בישראל בה הגישה לפירות וירקות הינה קלה. מזכירה שעודף ויטמין c יכול להעלות סיכון ליצירת אבני כליה

מנהלי פורום נפרולוגיה