אי ספיקת כליות וקורונה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/03/2020 | 23:22 | מאת: ורד

בני גיא בן 21, חייל מודיעין במפקדה, סובל מאי ספיקת כליות בשל ריפלוקס דו"צ רמה 4, פרופיל 64. טופל בילדותו אצל פרופ' פומרנץ ובמסגרת הצבא אצל דוקטור זבלדובסקי בבלינסון. האם גיא נמצא בסיכון בשל הקורונה? אנחנו רוצים לדעת אם הוא צריך להיזהר יותר מהאחרים . גם המפקדים בבסיס ביקשו לדעת , הם מחליטים עכשיו מי יגיע לבסיס ומי ישאר בבית. תודה, ורד.

בין החולים שמוגדרים בסיכון חולים עם יתר לחץ דם , סכרת ומחלות לב וכלי דם. לא ראיתי הגדרה ספציפית לחולים עם אי ספיקת כליות, בוודאי שלא במקרים של אי ספיקת כליות על רקע מבני ותפקוד כלייתי תקין. להבנתי מהמאמרים האחרונים הסיכון במטופלים עם אי ספיקת כליות עדיין לא דווח. אבל לדעתי האישית כל מטופל עם מחלה כרונית צריך להזהר. ולכן ממליצה על מניעת חשיפה אם זה אפשרי

26/04/2020 | 23:05 | מאת: ורד

ענית לי לפני למעלה מחודש על שאלתי לגבי הסיכון של בני הסובל מאי ספיקת כליות אם יחלה בקורונה. האם יש מידע חדש לגבי הסכנה לכליות הפגועות ? האם גיא יכול לחזור לשירות בבסיס או שעדיף שימשיך לשהות מוגן בבית?

מנהלי פורום נפרולוגיה