קטוסטריל-האם עוזר להורדת קריאטנין?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

11/03/2020 | 00:44 | מאת: גלי58

שלום לכם ותודה רבה, לבעלי אי ספיקת לב ואי ספיקת כליות.הוא מטופל במספר תרופות,ביניהם פוסיד.הקריאטנין סרום שלו מעל 3.האם קטוסטריל עוזרת להורדת ערכי הקריאטנין? הוא מקבל ציקלוספורין 50 בבוקר ו25 בערב,האם גם הם יכולים להעלות את הקריאטנין? האם סרפד או דברים טבעיים אחרים טובים לכליות? תודה רבה,תבורכו

ציקלוספורין יכול לגרום לעלית קראטינין, גם בגלל השפעה על זרימת הדם לכליה וגם גרימת הצטלקות כרונית בכליה. אולם אני מניחה שיש סיבה חשובה לשימוש בתרופה ולכן כמובן שאין להפסיק אותה ללא הנחיית רופא. הכוונה בקטוסטריל לתוסף חומצות אמינו? לא ידוע לי שמעלה קראטינין אבל אין די מידע על התוסף. כל התוספים לא נבדקים באופן קפדני ולכן אין די מידע אבל לא ידוע לי שסרפד למשל מעלה קראטינין

מנהלי פורום נפרולוגיה