קריאטנין 0.90 עלה ל1

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/02/2020 | 20:37 | מאת: יונה

שלום ותודה על העזרה האם קריאטנין יכול לעלות בגלל אלכוהול? בארבעה חודשים אחרונים אני שותה אלכוהול ויש לי מחלה כליה גלומולרית שבוע אחרי ששתיתי התוצאה היתה 1 לא הייתי מיובש אני לוקח 10 מג אנפריל להורדת חלבון אם אני יפסיק לשתות הקריאטנין יכול לרדת חזרה או שהפגיעה נעשתה כבר? אני לוקח גם ציפרלקס יכול להיות שזה מעלה קריאטנין תודה רבה

שתיה של עד משקה אלכוהולי אחד ליום הינה מותרת. ציפרלקס לא משפיע על הקראטינין ככל הידוע עד כה. אנלפריל יכול להעלות מעט את הקראטינין אבל זו לא עליה שדורשת הפסקת טיפול. להיפך. לאורך זמן האנלפריל שומר על התפקוד הכלייתי ולכן זו תרופה חשובה. עליה בקראטינין מ 0.9 ל 1 יכולה להיות בגבול טווח דיוק המעבדה ולכן אין מקום להלחץ.

מנהלי פורום נפרולוגיה