עלייה בקראטנין מ1.24 ל1.59

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/02/2020 | 18:22 | מאת: אפי

שלום ,אמי סובלת מאי ספיקת כליות ולחץ דם גבוה לאחרונה חל שיפור שהתבטא בירידה בקראטנין לקראטנין 1.15 Urea מ140 ל90. שבוע שעבר אושפזה עקב ירידה בנתרן ,בגלל הכדורים שלקחה ללחץ דם. 1. בשבוע האחרון לחץ הדם קפץ ל160 ,180 על 79 . בגלל תמיסת הנתרן שקיבלה? 2. עלייה בקראטנין מ1.24 ל1.59 בשבוע.הסיבה? האם לחץ הדם הגבוה ? האם בעקבות אכילת דג ? לרוב צמחונית ,שמתי לב שהקראטנין יורד כשלא אוכלת עוף ,בשר או דגים .

מניחה שכאשר נמצאה עם רמת נתרן נמוכה בדם היא הונחתה להפחית את כמות השתיה וזה יכול להסביר חלק מהעליה בקראטינין. שינוי בתזונה יכול להסביר עליה קלה. גם לחצי הדם שיצאו מאיזון אינם תורמים. חשוב לאזן בהקדם את לחצי הדם. אם לא מתאזנים, לשקול בירור לסיבה. כדאי לחזור על הבדיקות בעוד כשבועיים לוודא שיפור.

מנהלי פורום נפרולוגיה