ציקלוספורין-רמה נמוכה בדם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/02/2020 | 21:20 | מאת: שרוש65

שלום ד"ר ותודה רבה, בעלי לוקח 25 ציקלוספורין בבוקר ובערב.הקריאטנין 2,אלבומין/קריאטנין תקין. רמת הציקלוספורין ירדה ל35.מה זה אומר?הוא עבר התקף לב קשה באוקטובר ושבוע שעבר השתלת crtd.(במידה וזה קשור). תודה רבה

לא ציינת מדוע הוא נוטל ציקלוספורין והאם נוטל תרופות נוספות המשפיעות על מערכת החיסון. רמה של 35 בשפל היא נמוכה לכאורה אבל חשוב להבין מה הסיבה לנטילת התרופה. מניחה שאין קשר בין רמת הציקלוספורין הנמוכה להשתלת ה crtd אלא אם שונה הטיפול התרופתי בעקבות זאת.

09/02/2020 | 20:47 | מאת: שרוש 65

תודה רבה, יש לו מינימל ציינג,ובעקבות התקף הלב אי ספיקת כליות.הציקלוספורין ניתן כי הסטרואידים כבר לא השפיעו.. מה המשמעות של ערך נמוך?והאם זה בסדר אצלו?הקריאטנין תקין וגם יחס אלבומין קריאטנין.תודה רבה

צריך לשאול את הנפרולוג המטפל מה הרמה הרצויה במקרה שלו, לאור התנהלות המחלה בעבר. רמה 35 היא כאמור נמוכה אך יתכן שאחרי התקף הלב ובנוכחות אי ספיקת כליות שיכולה להיות מוחמרת ברמות גבוהות יותר של ציקלוספורין, זהו ערך המטרה

מנהלי פורום נפרולוגיה