עלה מבדיקות לפני 4 חודשים מ60ל113 C3gn

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

04/02/2020 | 18:47 | מאת: רוני

שלום רציתי בבקשה לדעת לפני 5 שנים גילו לי את המחלה הסי 3 היה 23 בבדיקות שגרתיות לפני 4 חודשים ראיתי שעלה ל60 כמובן בהדרגה היום עשיתי בדיקות יש לי כאבי גרון חזקים ללא חום ואין סטרפטוקוק בדקתי גם c3 והתוצאה היתה 113 האם זה הגיוני ? Crp13 האם יש קשר בין זה שכרגע אני חולה לעליה של c3 תפקודי כליה תקינים תודה

04/02/2020 | 18:50 | מאת: רוני

שכחתי לציין שבפעם הראשונה תפקודי כליות תוצאה 1 במשך 5 שנים התוצאה נעה 0.75–0.90 תודה רבה

C3 glomerulopathy קשורה יותר (אך לא בהכרח) עם ירידת C3 ולא עליה. אם הקראטינין ממשיך לעלות בבדיקת מעקב מומלץ לשלוח בדיקת שתן למיקרוסקופ וכימות הפרשת החלבון בשתן ב 24 שעות, ולפנות לנפרולוג שלך להיבדק אם יש ממצאים המחשידים להישנות מחלה כלייתית.

ראה/י תשובה לשאלה השניה

מנהלי פורום נפרולוגיה