יתר לחץ דם וגלולות למניעת הריון

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/02/2020 | 15:01 | מאת: יעל

שלום רב בת 36 בריאה עם יתר לחץ דם מזה חצי שנה, מטופלת בתרופות ומאוזנת. נעשו כל הבדיקות לשלילת לחץ דם משני - תקין. אחד הרופאים העלה אפשרות שיתר לחץ דם נובע משימוש בגלולות למניעת הריון והורה להפסיק. שאלה - במידה ואכן זו הסיבה תוך כמה זמן לחץ דם אמור לחזור לנורמה. שאלה נוספת האם להיות במעקב מעבר למדידות ביתיות ? בינתיים לאחר 4 חודשים ללא גלולות הופחת מינון התרופות ולחץ דם לא עולה תודה

לחץ הדם אמור להתאזן חזרה שבועות עד חודשים לאחר הפסקת גלולות, ולכן יתכן שעוד תראי ירידה מסוימת בלחץ הדם. מדידות ביתיות הינן מספיקות ובמידה ואת רואה במדידות ערכים נמוכים, יש להפחית עוד את מינון התרופות ללחץ דם בהנחיית הרופא המטפל

מנהלי פורום נפרולוגיה