עזרה בהבנת תוצאות בדיקת CT

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/01/2020 | 17:58 | מאת: לי

שלום, בת 71. עשיתי בדיקת CT וקיבלתי תוצאות בדיקה. אשמח להסבר הממצאים ועד כמה המצב חמור (תור לרופא בעוד שבוע, כנראה בחופש). אילו דרכי טיפול קיימות?: בקוטב הקדמי עליון של הכליה הימנית נראית ציסטה גדולה כנראה מולטי לוקולרית עם מחיצות מסויידות עדינות ויותר גסות בתוכה, ללא האדרה לאחר הזרקת חומר ניגוד- 4F BOSNIAK. שתי ציסטות זעירות ביותר נוספות בכליה הימנית בקוטר עד 4 מ"מ. ציסטה קורטיקלית זעירה 5 מ"מ באספקט הבין קוטבי של הכליה השמאלית. אין עדות לגושים מוצקים בכליות. שתי הכליות מפרישות היטב, ללא פגמי מילוי במערכות המאספות או בשופכנים הפרוקסימלים. מהבדיקה של US : בכליה מימין הודגמה ציסטה בגודל של 3.6 על 2.5 ס"מ אשר מכילה מחיצות והסתיידויות קטנות. דופן של ציסטה לובולרי .

אני לא מכירה קטגוריה 4F ולדעתי הייתה טעות הקלדה. יש קטוגוריה 2F שזה ממצא שמחייב מעקב ועלול להיות סרטני או עשוי להתפתח להיות סרטני. לדעתי זו הציסטה שלך. קטוגוריה 4 היא ממצא שבסבירות גבוהה הוא ממאיר. את צריכה יעוץ אורולוג. לא בלחץ. את יכולה להמתין מספר שבועות. כדי להוריד מהמתח פני למכון הסיטי שיעברו שוב על התשובה ויגידו מה נכון 4 או 2F

מנהלי פורום נפרולוגיה