קריטינין במגמת עלייה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/12/2019 | 09:59 | מאת: דני

בן 55 בריא ללא מחלות רקע ורזה בשנים האחרונות קריטינין עולה קצת ועכשיו יצא לי ערך של 1.05 ופוטסיום 5.28 אבי חולה כליות בגלל מחלות רקע והשמנה האם יש לי סיבה לדאגה האם צריך לעשות בירור נוסף?

צריך לראות מה ערכי הבסיס שלך. תתכן פלוקטואציה טבעית/או טווח טעות של מעבדה. לאור החשש העולה משאלתך ובהעדר פרטים נוספים כדאי לחזור על הבדיקה. אם המגמה נמשכת יש לבצע ברור. האשלגן מעט מוגברים לעיתים טכני. יש לחזור גם עליו.

מנהלי פורום נפרולוגיה