החלפת כדור דופלקס בתרופה חדשה exforge

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/12/2019 | 19:52 | מאת: yael

שלום רב אני מטופלת בדופלקס 5/80 נגד יתר לחץ דם. היום נמסר לי על ידי הרוקח כי מכבי מפסיקה לעבוד עם התרופה הנ"ל ובמקום אקבל אקספורג' ושזה אותו דבר. אודה להסבר האם אכן אותו דבר ? אם שונה אז במה ? אציין כי קיים אצלי קושי רב בהסתגלות לתרופות חדשות ואני ממש מודאגת עכשיו מהשינוי.

דופלקס היא התרופה הגנרית של התרופה המקורית אקספורג. שתיהן מכילות את אותם מרכיבים פעילים. ההבדל יכול להיות בתרכובת של החומרים הלא פעילים שהתרופה מכילה. בדרך כלל מעבר מתקופה גנרית לתרופה מקורית לא גורם לבעיות.

מנהלי פורום נפרולוגיה