טרמדול, מורפין, אופיודים בכללי והשפעותיהם על הכליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/12/2019 | 01:41 | מאת: Big Nog

לד״ר ומנהלי הפורום שלום רב. ברצוני לשאול כיצד משפיעים טרמדול ומורפין על הכליות בנטילה כרונית במינונים נמוכים עד בינוניים (כלומר יומיומית מעל שנתיים). נניח בין 100 ל200 מ״ג טרמדול OD/24 שעות ומורפין בין 10 ל50 מ״ג אוראלית בטבליות/קפסולות. האם ההשפעה היא משמעותית/מזיקה? ואיפה הדבר עומד ביחס לאופיודים ״היותר מכובדים״ כאוקסיקודון, פנטניל, והיידרוקודון? אני מדבר אך ורק על אנשים שהכליות שלהם במצב נורמלי עד אופטימלי (GFR 90 ומעלה). תודה רבה, מראש!

מורפין ונגזרותיו עלולים לגרום לאצירת שתן ותאורטית אם גורמים לבחילות , הקאות (כחלק מתפועות לוואי כלליות) הם עלולים לגרום להתיבשח. וכך לפגיעה כלייתית. בפני עצמם הם לא "נפרוטוקסים". הכליה מפנה נגזרות של מורפין ועל כן באי ספיקת כליות מתקדמת יד צורך בהתאמת מינון.

מנהלי פורום נפרולוגיה