US בטן עליונה כולל כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/12/2019 | 13:18 | מאת: לי

שלום, בת 71, הופניתי ל-US לבירור כאבי בטן. נמצאו אבנים בגודל עד 1.7 ס"מ אך ללא סימני דלקת. בנוסף, בכליה מימין הודגמה ציסטה בגודל של 3.6 על 2.5 ס"מ אשר מכילה מחיצות והסתיידויות קטנות. דופן של ציסטה לובולרי . תור לרופא בעוד שבוע. מה משמעות הממצאים (האם יש חשש לסרטן?) ואילו טיפולים קיימים? האם אדרש לעשות ניתוח?

1. אבן בגודל של 1.7 ס''מ לא תוכל לצאת עצמונית מהכליה ותזדקק ככל הנראה להתערבות אורולוגית . מומלץ לבצע "אנליזה" של הרכב האבן לכשתצא על מנת להכווין את הטיפול המונע. אופציה אחרת היא לבצע איסופי שתן. בנתיים מומלצת שתיה של מים לאורך היממה כל שהשתן יהייה מדולל כל העת ולעקוב אחר דיאטה דלת מלח. 2.ציסטה מורכבת -תצטרכי להשלים הדמיה בסיטי או mri ולפנות לייעוץ אורולוג לצורך החלטה על מעקב/התערבות ניתוחית.

מנהלי פורום נפרולוגיה