בדיקת איסוף שתן bjp

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/11/2019 | 22:07 | מאת: חנה

שלום , במסגרת בדיקות לברור מחלה אוטואימונית נתבקשתי לשלוח בדיקת איסוף שתן 24 שעות סוג הבדיקה bjp. התוצאה הגיעה אחרי יום וכתוב: not detected . למה נוספה הערה : נמצאו עקבות אלבומין. מגלה חלבון מעל 0.05g/l . אשמח להבין מה המשמעות? האם קשור למח עצם או כליות?? אני קצת דואגת. תודה

25/11/2019 | 22:20 | מאת: חנה

תיקון- למטה נוספה הערה.......

בנס ג'ונס הוא חלבון שמצביע על פעילות לא תקינה של תאי פלסמה (שוכנים במח העצם). בדיקה שלילית היא תקינה.

28/11/2019 | 02:06 | מאת: חנה

תודה על תשובה מהירה וקצת מרגיעה. אבל מה לגבי ההערה כי נמצאו עקבות אלבומין.... מה המשמעות?האם בעייתי ומה עלי לעשות ? שוב תודה

באופן תקין לא אמור להיות אלבומין בשתן. אך במקרה זה מדובר בעקבות בלבד. ממליצה לבצע בדיקת שתן ליחס אלבומין לקראטינין על מנת להעריך במה מדובר

מנהלי פורום נפרולוגיה