נפרולוגיה - שאלה על מושתל כליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/10/2019 | 12:44 | מאת: גדי

שלום רב ! אבי כבן 75 מושתל כליה מזה כ 17 שנים באופן כללי הוא בריא ומאוזן סוכר ויל"ד באמצעות תרופות. לאחרונה חלה ירידה בתפקוד ובמצב הרוח באופן כללי. לציין שהוא עדיין בתפקוד מלא ואינו סיעודי. רציתי לשאול האם משקה המופק משורש הכורכום (כורכומיה) יכול לסייע או לפחות לא ייפגע בכיליה המושתלת. אם אכן, איזה טיפול טבעי יכול לסייע לו בשיפור מצב הרוח והחיוניות שלו ? אציין שאינו מוכן להיבדק עי פסיכולוג/פסיכיאטר. תודה רבה 🙏

כורכומין מוכר לרפואה האלטרנטיבית ולדעתי מוגדר בארץ כתוסף מזון. מדווחות תכונות נוגדות חימצון . מחקרים בעלי איכות טובה על האפקטים הרפואיים שלו לא מצאתי. אני מניחה שלקיחה של כמות לא גדולה (פחות מ 1 גרם) לא תזיק.

מנהלי פורום נפרולוגיה