אבן בקוטב תחתון כליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

11/10/2019 | 06:18 | מאת: חאליד

אני חולה סכרת פליטת דיסק .4/5/1.10 שנים עם תרופות.בתקופה האחרונה התפתח לרגליים.כאבים.בצילום ,ct.הודגם אבן בקוטב תחתון בגודל 8-10מ"מ .כאבי המותן.בצילום us.כליות ימין לשמאל לא רואים אבן.מה זה אומר

לא לגמרי הבנתי את שאלתך אולם נראה שיש אבן בכליה שגם גורמת לתסמינים? במידה ואכן יש כאבים שנובעים מהאבן, ומאפייניה הם כאלה שלא סביר שתעבור לבד (כמו במקרה שלך), יש לפנות לאורולוג כדי להחליט על צורך בהתערבות כירורגית. לא כל האבנים נראות באולטרסאונד, סיטי היא בדיקה רגישה יותר

מנהלי פורום נפרולוגיה