קראטניןןןןן כליותתתתת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

09/09/2019 | 14:39 | מאת: דוד

שלום רב, אני בן 70 ישנו ממצא בעליית הקראטינין מזה 3 שנים בשלב הראשון הייתה עליית קראטינין עד 1.2-1.3 וכעת עליית מדרגה 1.6 מ"ג לא היה מאורע מכונן כגורם להפרעה הכלייתית אך לפני 3 שנים הופיע לחץ דם גבוה (ללא סיפור משפחתי) אז התחלתי טיפול ב ramipril הורדת המינון לא גרמה לשיפור בתפקוד. בבדיקות שעשיתי הכליות נראות בגודל תקין ובעלות מרקם תקין בבדיקת הדם התגלתה פרוטיאונריה שאיננה אלבומינוריה. נמצאה רמה גבוהה של IG M ופס השקעה מונוקלנולי של IG m kappa ופס חלש IG A LAMBDA כמו כן נמצא BJ PROTEINURIA גם LAMBDA וגם KAPPA. כעת שלחו אותי להערכה המטולוגית לשלול CRYOGLIBULINEMUIA למרות תוצאה שלילית של RF אשמח להסבר מה בדיוק מצב הכליות שלי ומה הטיפול? ולמה בעצם נשלחים במצב זה להומוטולג? לאחר בדיקות מצבי הכללי טוב קולות לב תקינים נשימה תקין בטן רכה גפיים ללא בצקות ואני מרגיש טוב. אשמח מאוד לקצת סדר 🙏

לא היתן באמת להסביר את מצבך במסגרת הפורום אבל רק אומר שיש מצבים בהם שקיעה של מרכיבים של מערכת החיסון בכליות יכולה לגרום לפגיעות כלייתיות שונות, וזה החשד אצלך. אלו מצבים בהם ניתן לתת טיפולים ספציפיים למניעת החמרת התפקוד הכלייתי ולכן חשוב לאתר אותם. במידה וההמטולוג לא יגיע לאבחנה, יתכן ויהיה מקום לבצע ביופסית כליה. זה תלוי במצבך, מחלות הרקע שלך והתרופות שאתה נוטל

מנהלי פורום נפרולוגיה