אי ספיקת כליות ודילאיזה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

02/09/2019 | 17:46 | מאת: שואלת

היי אני בת 29 מטופלת דיאליזה כשלוש שנים, משום מה החודש לא קיבלתי מחזור, רציתי לדעת האם בדיקת הריון בסטיק יכולה לצאת לא תקינה עקב האי ספיקת כליות? אציין שכמעט ואין שתן ועשיתי בדיקה עם כמות מועטה וגם צמיגית כזאת

נדיר שנשים בדיאליזה הרות. הפוריות יורדת מאד בדיאליזה . הדימום החודשי בדיאליזה הוא בדרך כלל ללא ביוץ. בדיקת הריון עשויה להיות חיובית בנשים בדיאליזה מפני שרמות beta -hCG (מה שבודקת בדיקת ההריון) ולה בנשים עם אי ספיקת כליות סופנית. יש לבקש מנפרולוג מטפל הפניה לבדיקת אולטרסאונד וגינלי.

03/09/2019 | 08:28 | מאת: שואלת

אני מודה לך על התשובה.. עשיתי בדיקת שתן בסטיק ויצא שלילי. יכול להיות שהמחזור החודשי יפסק בגלל טיפולי הדיאליזה ?

המחזור החודשי הסדיר והתקין צפוי להתחדש אחרי השתלה. זו לא הדיאליזה שגורמת לשינויים ההורמונלים אלא אי ספיקת הכליות הסופנית.

מנהלי פורום נפרולוגיה