איסוף שתן לחלבון 24 שעות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/08/2019 | 14:19 | מאת: אפי

שלום רב, בן 26 ללא מחלות רקע בבדיקת שתן לכללית שאני מבצע מידי שנה באופן שיגרתי התגלה חלבון 10 מ"ג, במשך 4 שנים אחרונות. ובשנתיים האחרונות דם בשתן ברמה של 0.03 יש לי כאבים בזמן האחרון בגב באזור הכליות, לא יודע האם יש קשר או לא, או שזה שרירים שכואבים לי. הייתי אצל רופא המשפחה והוא שלח אותי לאיסוף שתן החלבון יצא 81.1 ו יחס אלבומין לקראטנין יצא 4.48 האם הבדיקות האלה קשורות גם לדם בשתן? או שישנו צורך בברור נוסף ואצל איזה מומחה, אורולוג או נפרולוג? תודה רבה.

סטיק שתן הוא לא מספיק מדויק ומושפע מהרבה גורמים . רופא המשפחה דאג לכמת (מלשון כמות) את החלבון שאתה מפריש ב24 שעות וזה תקין. RBC של עד 0.03 מג/דל גם כן תקין במרבית המעבדות. אם יש ספק אפשר לשלוח בדיקת שתן למיקרוסקופ = משקע שתן. לסיכום בדיקות השתן תקינות. אפשר להשלים באולטרסאונד של הכליות לראות מבנה ולשלול מקור כאב כלייתי. אם יש בUS ממצאים הם בדרך כלל יחיבו טיפול של אורולוג.

מנהלי פורום נפרולוגיה