חלבון בבדיקת שתן כללית וכימית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

11/08/2019 | 13:48 | מאת: סמי

שלום רב בן 74 בריא בדרך כלל, מקבל דיואדרט מזה 4 שנים. לא סובל מסוכרת ו/או יתר לחץ דם. מבצע במשך שנים ארוכות, כשיגרה מדי שנה, בדיקת שתן כללית ובדיקת שתן כימית מדגימת אמצע הזרם של השתן הראשון בבוקר. התוצאות היו תמיד תקינות לחלוטין. בבדיקה הכללית לא נמצא אף פעם חלבון ובבדיקה הכימית התוצאה תמיד היתה כדלקמן: מיקרואלבומין "מתחת לסף הרגישות" והיחס בין מיקרואלבומין לקריאטינין "לא ניתן לחישוב". תוצאות אלה היו גם בבדיקה שביצעתי ביום 28.4.19. כחודשיים מאוחר יותר, ביום 9.7.19 ביצעתי בדיקת שתן אקראית שלא מהשתן הראשון של הבוקר ולא מאמצע הזרם ובכמות קטנה מאד במיכל. בבדיקה זו התקבלו לראשונה תוצאות חורגות. בבדיקת השתן הכללית נמצא חלבון ברמה של 30 מ"ג ובבדיקה הכימית התקבלו התוצאות כדלקמן: מיקרואלבומין 106.76, קריאטינין 176.2 והיחס בין מיקרואלבומין לקריאטינין 60.58. (טווח נורמה עליון 30). שאלה: האם יתכן כי הסיבה לתוצאות החריגות היא הביצוע הטכני השונה לעומת הבדיקות האחרות? קרי: בדיקה שלא מהשתן הראשון של הבוקר ולא מאמצע הזרם ובכמות קטנה מאד במיכל? האם מדובר בחריגה חמורה המצביעה על התפתחות מחלת כליות כלשהי?

כשיש בדיקה אחת שונה מאחרות תמיד כדאי לחזור עליה לפני שנחפזים למסקנות

מנהלי פורום נפרולוגיה