אדנומה, ציסטות ופרינכמיה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/08/2019 | 14:07 | מאת: חני

מודגמת אדונמה ידועה באדרנל ימין בקוטר 17 מ"מ ללא שינוי מ2013 מספר ציסטות פשוטות בכליות כולל פרי פלביות בכליה משמאל. כליה שמאל קטנה יותר משמעותית מימין עם פרינכמיה דקה יותר מזה אומר האם זה תקין?

הבדיקה לא תקינה. נראה שיש פגיעה משמעותית בכליה שמאל וסביר שהיא תורמת פחות לתפקוד הכליות הכולל. בנוגע לאדנומה - אדנומה הינה גוש שפיר. היא נבדלת מגידולים ממאירים של האדרנל במראה שלה בהדמיה. לרוב חסרת משמעות אך אדנומה על האדרנל יכולה להפריש הורמונים מסוימים ולהיות בעלת משמעות קלינית. על כן כאשר מזהים אדנומה יש להעריך את המטופל לתסמינים קליניים ובהתאם להתקדם בבירור

מנהלי פורום נפרולוגיה