המשך לשאלה על כדור דופלקס

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/07/2019 | 10:41 | מאת: איתן

לאחר חצי שעה שכתבתי את השאלה בקשר לדופלקס בדקתי בגוגל ושם כתוב שתרופה זאת ירדה מהמדפים בארצות הברית משום שהיא מסרטנת.האם זה ידוע גם בארץ אם כן מדוע מוכרים את התרופה.תודה

התרופה הינה תרופת משלב המכילה שתי תרופות - ולסרטן ואמלודיפין. היא מצוינת בהורדת לחץ דם. הוולסרטן חשוב בשמירה על התפקוד הכלייתי לאורך זמן כמו גם בעל יתרונות אחרים מבחינה לבבית ועוד. עם זאת, תתכן לעיתים עלית קראטינין קלה לאחר התחלת טיפול ויש לעקוב. לא כל עליית קראטינין מחייבת הפסקה שכן בטווח הארוך התרופה עוזרת לשמר תפקוד כלייתי. בנוגע לעליה בסיכון לסרטן - אכן היו אצוות מסוימות של התרופה שנמצאו עם חומר העלול לסרטן. אותן אצוות הורדו מהמדפים. כעת התרופה המשווקת אמורה להיות בטוחה. במידה ואתה חושש, ניתן להמיר את התרופה בווזודיפ קומבו שהינה בעלת תכונות דומות.

מנהלי פורום נפרולוגיה