בדיקות סיטי ואמאריי אם חימור ניגוד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/06/2019 | 03:10 | מאת: גילי

שלום האם הבדיקות סיטי אם חומר ניגוד ואמאריי אם גדוליניום יכולים לעלות ערכים של קריאטנין בדם? כי עשיתי בזמן האחרון בדיקות מוח אם החומרים האלו והערכים היו סבירים לפני הבדיקות סביב 0.65-0.73 ולפני חודשיים עשיתי תבדיקות האלו ועשיתי בדיקות דם שיגרתיות שנמצאו לי ערכים של 1.15 בקריאנטין ושאלה שנייה האם תרופות מסויימות יכולים לעלות ערכים של קריאטנין ?

CT עם חומר ניגוד יכול להעלות קראטינין, אם כי ברוב המקרים מדובר בעליה הפיכה. אנשים עם תפקוד כלייתי תקין בבסיס, ללא סכרת או תרופות נלוות נחשבים בסיכון נמוך לפתח את העליה בקראטינין. חומר הניגוד שמשמש ב MRI - נדיר שגורם לעליה בקראטינין. יש תרופות רבות היכולות להעלות קראטינין, בין המשפחות הנפוצות - נוגדי כאב ממשפחת נוגדי דלקת שאינם סטרואידלים NSAID

מנהלי פורום נפרולוגיה