ערכים משתנים בשנים האחרונות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/06/2019 | 02:53 | מאת: גדעון

שלום אני בן 25 בשנים האחרונות שעשיתי בדיקות דם למינהם היו ערכים שונים כול פעם פעם 0.6 0.7 0.8 0.95 1.1 במספר של בדיקות דם הקריאנטין למה זה משתנה ? כול פעם ערך אחר הבדיקה של הקריאטנין. אציין שהאוארה טובה תמיד סביב 26-30 יש הסבר לזה ?

הקראטינין יכול להשתנות באופן תקין בשל שינוי במסת שריר, סביב פעילות גופנית מאומצת, שינוי בתזונה ועוד. עליה בקראטינין, גם אם עדיין בטווח הנחשב נורמלי, יכולה גם להצביע על מצב לא תקין ולבטא ירידה בתפקוד כלייתי. במקרה זה לעיתים נראה גם ממצאים בבדיקות השתן. ממליצה להתייעץ עם רופא המשפחה האם נראה שמדובר במצב תקין.

מנהלי פורום נפרולוגיה