ערכים של קריאטנין בדם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/06/2019 | 01:45 | מאת: אלעד

שלום מה הם ההערכים התקינים של תפקודי כליות אני מתכוון לקריאטנין ? כי כול מקום יש לו תנורמה שלו אבל בערך ? ומה הם ערכים לא תקינים ? ומה הם ערכים שמציינים אי ספיקת כליות אני מתכוון לקריאטנין...

אכן יש הבדל בין המעבדות השונות בערכי קראטינין, שכן אופן המדידה משפיע על התוצאות. כעקרון קראטינין נחשב תקין עד 1.13 בגברים ו- 0.93 בנשים אבל יש לבדוק את הנורמה במעבדה הבודקת. לאור גורמים שונים המשפיעים על ערכי הקראטינין, נהוג להתייחס לערך GFR ולא לקראטינין בקביעת תפקוד כלייתי. ה GFR למעשה לוקח בחשבון גם את גיל המטופל, מין וגזע.

מנהלי פורום נפרולוגיה