חיידק בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

19/06/2019 | 11:48 | מאת: דקלה

שלום האם החיידק CITROBACTER KOSERI קשור לסרטן השחלות? הבנתי שהחיידק הזה מופיע בעיקר אצל חולים עם דיכוי של מערכת החיסונית, מה הכוונה? האם הכוונה לכאלה שמקבלים כימותרפיה? האם אדם החשוד שיש לו סרטן נ חשב כמדוכא חיסון, או רק אדם שמקבל כימותרפיה ? כלומר האם מחלת סרטן עצמה הופכת בן אדם למדוכא חיסון, או רק אם הוא מתחיל לקבל כימותרפיה הופכת אותו למדוכא חיסון? כמו כן, התקבלה בבדיקת שתן התוצאה הזאת: URINE CULTURE COUNT 10E6 CFU/ML תודה

אמנם מדובר שחיידק שלא גורם בשכיחות גבוהה לדלקות בדרכי שתן, אך הוא יכול בהחלט להופיע גם באנשים שאינם מדוכאי חיסון. בדיקת השתן מעידה על כמות החיידקים בתרבית והינה חיובית, כלומר כמות החיידקים מספקת להגדרת זיהום. שאלת הדיכוי החיסוני אינה קשורה בפורום זה.

מנהלי פורום נפרולוגיה