חלבון בשתן ואולטרסאונד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/06/2019 | 16:28 | מאת: יובל

שלום ד"ר, בן 45, בריא בדר"כ. נשלחתי לבדיקות שתן ודם לאחר שחוויתי כאב באיזור שלפוחית השתן, שחלף מעצמו עוד באותו יום. בדיקות הדם תקינות, גם קריאטנין ואוראה בנורמה.גם גלוקוזה. לח"ד תקין. בבדיקת השתן היו שתי חריגות: חלבון 10mg ומשקל סגולי 1.0034 הרופאה שלחה לבדיקה חוזרת, כולל תרבית, וכן לאולטרסאונד כליות ושלפוחית. בבדיקה החוזרת החלבון כבר עלה ל20, המשקל הסגולי נשאר אותו דבר. כל השאר תקין. אני מאד מודאג כי התור לאולטרסאונד רק עוד שבוע ובינתיים קראתי שחלבון בשתן יכול להיות סימן למחלת כליות (אין במשפחה). שאלתי אלייך: מה הסיכויים שזו עלולה להיות מחלה קשה? גידול? אבנים? האם זה יכול להיות משהו זמני כתוצאה מסטרס? משתיה לא מספקת? תודה על התשובה

לנשום. להרגע. סטיק שתן היא בדיקה עם מגבלות. המשקל הסגולי מדגים כמה השתן מדולל. חלבון בסטיק אינו כמותי (לא משקך הפרשת חלבון ל 24 שעות ). מומלץ לבצע בדיקת שתן ליחס חלבון לקראטינין בדגימת שתן בשלב ראשון.

מנהלי פורום נפרולוגיה