התיבשות וקראנטיןייייייייייי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/06/2019 | 10:34 | מאת: לימור

שלום רב. יש לי אי ספיקה כליה כרונית באזור 2 קראטינין. ב 4 ימים אחרונים היו לי בחילות קשות וכנראה לא שתיתי מספיק בבדיקה יצאה 240 או ראה קראטינין 4.55. פוספורוס 8.4 האם זה יכול להיות מהתיבשות? ושאלה שנייה האם זה משנה אם לפני הבדיקת דם אני שותה מים או לא משנה?

יכול להיות. ההחמרה החדה מחייבת שתהיי במעקב הדוק (לראות שאין החמרה נוספת שתחייב טיפול מיוחד). אם הבחילות לא חלפו ואינך מסוגלת לשתות אז מומלץ לגשת למוקד רפואה דחופה. יש לעבור עם רופא מטפל על רשימת התרופות שלך (אולי יש תרופות שיש להפסיק כעת). צום של 8-10 שעות לא משנה באופן מהותי את ערכי בדיקת תיפקודי הכליה. כך שאפשר לשתות או לא.

מנהלי פורום נפרולוגיה