קריאטנין 1.2 לעומת 0.9

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

29/05/2019 | 21:18 | מאת: שרון

שלום, לפני כחודש וחצי הופיעו לי סימפטומים של כאבי בטן תחתונה ואשכים לסירוגין. קיבלתי אנטיביוטיקה למשך שלושה שבועות. בנוסף עשיתי MRI , אולטרסאונד של כליות ושלפוחית השתן שיצאו תקינים+ציטוסקופיה שגם יצא תקין. (עשיתי את הבדיקות בעקבות אירוע חד פעמי של דם בשתן ובעקבות כאבי הבטן והאשכים. לפני כשבועיים בדיקת דם העלתה שרמת הקראיטנין שלי עלתה מ0.9 ל-1 ולפני שבוע ושוב לאחר בדיקה חוזרת שנערכה אתמול הקריאטנין עלה ל-1.2. מה הסיבות לכך? האם זה אומר שהכליות שלי נפגעו? מה הסיבה שהערך עלה תוך שלושה שבועות? תודה.

נראה שעברת בירור מקיף ולא נמצאה בעיה עד כה. מניחה שמרכיב של זיהום נשלל, הערכה אורולוגית מקיפה היתה תקינה. לעיתים תתכן תגובה לאנטיביוטיקה היוצרת מצב של דלקת בכליות. במקרים אלה לרוב נראה כדוריות דם לבנות בשתן. זה מצב שחולף ככל שמתרחקים מהאנטיביוטיקה. מה יש בבדיקות השתן? האם עדיין יש דם? חלבון? כדאי להשלים בדיקות שתן ולפנות להערכת נפרולוג.

מנהלי פורום נפרולוגיה