המשך הפוסט למטה לחוץ מאוד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/05/2019 | 22:02 | מאת: אילן

שוב אני שואל..מדובר בבחור צעיר השאלה שלי היא שרשום בהפניה לאורלוג דם ..ללא זיהום מה זה אומר תודה

דם מיקרוסקופי בשתן (דם שאתה לא רואה אבל כן רואים בבדיקת השתן) יכול להיות ממקור של הכליות או מדרכי השתן. מטרת האורולוג ללשלול סיבות שונות - למשל גירוי של רירית השלפוחית מסיבות שונות, בעיות מבניות, זיהומים וגם לשלול שלא מדובר בממאירות (אם כי בגיל צעיר הסבירות נמוכה , ועולה בגיל מבוגר). במידה ולא נמצאת בעיה, הרי שיכול להיות שמדובר בדימום מיקרוסקופי מהכליות שנובע מפגיעה בממברנה ("המסננת של הכליה"). זה יכול להיות קשור למספר מחלות, וכאן תפקיד הנפרולוג לזהות את הבעיה. כאשר המקור הוא בכליות ומדובר בדימום מיקרוסקופי בלבד ללא כל ממצאים חשודים אחרים, הפרוגנוזה היא טובה.

מנהלי פורום נפרולוגיה