בדיקה שתן בסטיק לא הבנתי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/05/2019 | 15:34 | מאת: נירן

שלום יצא לי שהערך בבדיקה בסטיק במקום פלוס 2 שזה אומר שיש קצת דם אבל בסטיק במיון שנשלח למעבדה הכול תקין בשתן האם יכול להיות בקופת חולים אצל האחות שיש בעיה בסטיקים המקלות לפי הבנתי מהרופא? תודה

לא סיפרת מה הרקע לבדיקת השתן. כעקרון יש מצב של המטוריה מיקרוסקופית (דם סמוי בשתן) שמופיע באופן התקפי (לא קבוע). בדיקת סטיק שתן יכולה להיות חיובית באופן שגוי (זאת אומרת שאין דם בשתן אבל הבדיקה מרפאה שיש). על מנת להוכיח דם בשתן לשלוח את השתן להסתכלות במיקרוסקופ (מכונה משקע שתן).

16/05/2019 | 14:32 | מאת: המשך

וזה מה שעשו במיון לקחו שתן למעבדה מה זה אומר טולי אני מתבלבל בין סטיק לשתן במעבדה שבודקים

גם במעבדה בודקים למעשה סטיקים באמצעות מכונה מיוחדת. יכול להיות הבדל בין הבדיקות בגלל סטיקים שפג תוקפם, תקלה טכנית בביצוע או סיבות אחרות. יכול גם להיות הבדל אם הבדיקה לא בוצעה במקביל. אם יש חשש מנוכחות כדוריות דם אדומות בשתן, הבדיקה המומלצת היא הסתכלות על השתן במיקרוסקופ כפי שציינה ד"ר סוטנדורף (שתן למיקרוסקופיה)

מנהלי פורום נפרולוגיה